KITARSKI ORKESTER Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje je bil ustanovljen januarja 1996. Nastal je po zgledu takrat še edinega takega sestava - orkestra Ljudmila Rusa.
Orkester ima pet kitarskih in eno basovsko sekcijo. Sestavljajo ga učenci kitare od četrtega razreda dalje. Poleg rednih učencev radi ostanejo pri orkestru tudi učenci, ki so na šoli že zaključili z inštrumentom.
Program je pester, od prirejenih skladb za solo kitaro, klasike za simfonični orkester in druge zasedbe, do etno in zabavnih skladb. Priredbe večinoma dela dirigent sam.
Med mnogimi nastopi na šoli in izven nje po vsej Sloveniji se redno udeležuje tudi zdaj že tradicionalne bienalne revije kitarskih orkestrov, ki jo prireja Glasbena šola Risto Savin v Žalcu.
Dirigent je prof. Peter Lagudin, k uspehu orkestra pa bistveno pripomore ves kitarski aktiv ter vodstvo šole. Mag. Valna Ožbolt zadnja leta vodi tudi ločene sekcijske vaje orkestra.
Kitarski orkester je v šolskem letu 2015/2016 praznoval 20. obletnico delovanja in ob tej priložnosti posnel zgoščenko.
Na slavnostnem koncertu ob 70-letnici delovanja Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je ob spremljavi kitarskega orekstra zapel pevec Omar Naber On my way in Cheek to cheek.

Vaje imajo vsak ponedeljek, od 17.30 do 19.00 v učilnici št. 12 (mala dvorana) v Mostah.
Sekcijske vaje so ob torkih, od 17.30 do 18.15 v učilnici št. 3 v Zalogu. Vodi jih Valna Ožbolt.
Facebook