Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Novice

Pokaži kaj znaš na RTV-ju

Pozdravljeni ustvarjalci vsebin za otroke, pedagogi in mentorji,
 
na otroškem portalu MMC RTV Slovenija to sezono vpeljujemo veliki nagradni video natečaj za šolarje. Vabimo vas, da k sodelovanju povabite tudi vaše talentirane varovance!
 
Poješ, plešeš, kuhaš, šivaš, kipariš, izumljaš? Pomagaj napolniti spletni prostor Otroškega portala RTV s tvojimi idejami in talenti, opozoriš lahko tudi na svoje misli o svetu! V zameno te čaka bogata zakladnica nagrad!
 
Verjamemo, da se med našimi otroki skriva ogromno vsestransko nadarjenih mladih, ki svet spremljajo z budnimi očmi in imajo še veliko sporočil, ki bi jih radi predali širši javnosti. Osnovnošolce prve in druge triade zato vabimo, da posnamejo do 3-minutni video, v katerem pokažejo katerega izmed svojih talentov ali podajo kakšno inovativno idejo o izboljšanju sveta. Sodelujejo lahko posamezniki ali skupine skupno do štirih učencev.
 
Prejeti videi bodo objavljeni na Otroškem portalu MMC RTV Slovenija, kjer se bo spomladi odvilo tudi veliko spletno tekmovanje! Za video svojega favorita ali video najljubše skupine do 4-ih otrok, boste takrat lahko tudi glasovali in mu/jim pomagali do zmage!
 
O tekmovanju in zmagovalcih bomo medijsko poročali, v nagradnem skladu pa imamo več kot 20 nagrad!
Med njimi pa se najbolj bleščijo kamera GoPro in 4x karaoke naprava
.

 
Sodelujete lahko tako, da nam pošljete kratek, do 3-minuten video (posnet je lahko tudi s pametnim telefonom) v katerem otroci izražajo zdravo samopodobo in predstavljajo svoje talente (glasbene, pevske, športne, dramske …) ali raznovrstne druge aktivnosti (umetniško udejstvovanje, modelarstvo, ročne spretnosti, čarovniški triki, triki s kartami …). V videoposnetku lahko otroci tudi predstavijo svoje izume ali ideje zanje, opozarjajo na njim pomembno problematiko (okoljsko, družbeno, socialno, vrstniško, medgeneracijsko). Predstavijo lahko tudi svoj projekt asistence pomoči potrebnim v svojem okolju ali širši družbeno koristen projekt.
 
Z zbiranjem videov smo že pričeli! Natečaj bo potekal skozi celo šolsko leto 2019/2020. Vendar pa bodo prej objavljeni videi dlje časa medijsko izpostavljeni – v prvi fazi natečaja jih bomo predstavljali v rubriki Kaj pa ti znaš? Na straneh otroškega portala MMC RTV Slovenija. Druga faza natečaja pa je veliko spletno tekmovanje, ki bo potekalo med 1. aprilom in 15. majem 2020! Po spletnem glasovanju in glasovanju strokovne tričlanske komisije, bomo izbrali zmagovalce (zmagovalca med posamezniki in zmagovalca med skupinami z do štirimi člani), nagrajence pa bomo razglasili 10. junija 2020.
 
 
Kako prijaviti videoposnetek na natečaj?
Na RTV Slovenija skrbimo za varovanje osebnih podatkov, zato je izpolnjeno prijavnico in video potrebno dostaviti Multimedijskemu centru v varovano FTP-mapo. Za nalaganje posnetkov je treba uporabiti programski pripomoček FileZilla Client, ki ga naložite na svoj računalnik na tem naslovu: https://filezilla-project.org/
Potem ko boste naložili ta program, vanj vpišite:
Ime FTP-mape: ftp.rtvslo.si
Uporabniško ime: tiznas
Geslo: rtvslovenija
Mapa prijavitelja mora vsebovati:
- Izpolnjen podpisan obrazec Prijavnica za videonatečaj z ustrezno oznako: priimek_ime_VN2019_prijavnica (pdf, doc).
- Video z ustrezno oznako: priimek_ime_VN2019_video (AVI, MP4, QuickTime (mov, qt) in MPEG)
 
 
Vabimo vas, da k sodelovanju povabite vaše varovance. Celotni razpis video natečaja vam pošiljamo v priponki, sporočilu pa dodajamo tudi obrazec za prijavo, ki ga je skupaj s posnetim videom potrebno oddati v našo varovano FTP mapo. Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu tiznas@tvslo.si.
 
Naj zmaga najboljši!

Ekipa Otroškega portala MMC RTV Slovenija

 
 
Eva Veršič
mag. soc. del., novinar
Multimedijski center MMC, RTV Slovenija, Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana
E: eva.versic@rtvslo.si | T: +386 1 475 3543 |

Objavljeno: 29.11.2019


Nazaj na prvo stran | Arhiv novic