Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje

5 slik
Spričevala- himna in Moja dežela, 24. 6. 2016

Tudi naša glasbena šola se je pridružila ostalim glasbenim šolam po Sloveniji in v petek, 24. 6. 2016 točno ob 15.00 izvedla tri skladbe v čast 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije.

Sodeloval je Pihalni orkester glasbene šole, učitelji, učenci in njihovi starši, pa tudi naključni mimoidoči.1. Slovenska himna

2. J. Golob: Moja dežela

3 J. Swearingen: In All Its Glory

V čast 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije:

Zapojmo skupaj Sloveniji za rojstni dan

(Objavljeno na facebook strani predsednika, g. Boruta Pahorja)

Zapojmo Sloveniji za rojstni dan


Mladi glasbeniki zapeli Sloveniji za rojstni danIzjemen glasbeni projekt, v katerem je sodelovalo 54 glasbenih šol po vsej Sloveniji!24. 6. 2016 je ob 15. uri več kot petdeset glasbenih šol po vsej Sloveniji hkrati izvedlo dve skladbi, in sicer himno Republike Slovenije ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha. Jani Golob je za tokratno prireditev prijazno ponudil v uporabo svoj glasbeni aranžma.

Izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji in v luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je nastal na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol.

Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.Dodano 24.06.2016

Nazaj na seznam galerij