Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Novice

Pogoj PCT v glasbeni šoli od 17. 11. 2021 dalje

V zvezi z izpolnjevanjem pogoja PCT in protokolom samotestiranja učencev v glasbeni šoli od danes, 17. 11. 2021 dalje, dodatno pojasnjujemo:

1. Učencem in dijakom, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in se ne bodo samotestirali v šoli, je prepovedano zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Odlok ne predvideva sodelovanja staršev pri samotestiranju otrok v šoli, in sicer ne glede na starost učencev. Izjemoma lahko šola dovoli sodelovanje staršev pri izvajanju samotestiranja učencev prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja.

2. Učenci, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in se ne bodo samotestirali, se izobražujejo na daljavo.

3. Učenec pogoj PCT izpolnjuje, če je cepljen, prebolel ali se lahko izkaže z veljavnim negativnim rezultatom PCR ali HAG testa skladno z Odlokom. Izpolnjevanje pogoja PCT izkaže z ustreznim dokazilom, ki ga predloži na vpogled. Če učenec izpolnjevanja pogoja PCT ne izkaže, se mora samotestirati v šoli. Učenec brez izpolnjenega PCT pogoja zaradi prepovedi zbiranja, ki je določen z Odlokom, ne sme biti v prostorih šole.

4. Glasbena šola ne zbira dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT.

5. Učenci v glasbeni šoli izkazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z dokazilom o prebolevnosti, cepljenju ali testiranju s testi HAG ali testi PCR. Tudi učenci, ki se samotestirajo v matičnih šolah, za udeležbo v glasbeni šoli izpolnjujejo pogoj PCT. Ti učenci glasbeni šoli predložijo dokazilo o opravljenem samotestiranju in negativnem rezultatu v obliki evidenčnega lista. Evidenčni list bo otrok dobil v matični šoli, po samotestiranju bo podpisan s strani pooblaščene nadzorne osebe. Ta evidenčni list ima otrok pri sebi za potrebe obiskovanja glasbene šole, športnih treningov in drugih dejavnosti...

6. Ponovno lepo prosimo, da učiteljem instrumenta/petja, nauka o glasbi, skupinskega pouka... takoj oziroma najkasneje do prvega vstopa v prostore glasbene šole posredujete soglasja staršev o samotestiranju vaših otrok. V nasprotnem primeru se otroci ne bodo mogli udeležiti izobraževanja v prostorih šole.

7. V glasbeni šoli je v skladu z Odlokom obvezna uporaba zaščitne kirurške maske za vse učence.

8. Učenci, ki se izobražujejo na domu in so hkrati učenci glasbene šole: ti učenci prejmejo teste v lekarni in se obvezno samotestirajo v glasbeni šoli. V primeru, da samotestiranje odklonijo in ne predložijo drugih dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT, ne smejo vstopiti v prostore glasbene šole. Šola zanje organizira izobraževanje na daljavo.

9. Ocenjevanje znanja učencev, ki se ne izobražujejo v šoli, se ne izvaja.

Zahvaljujemo se vam za dosedanje dosledno spoštovanje ukrepov in verjamemo, da se vsi skupaj zavedamo tudi odgovornosti spoštovanja novih ukrepov - v korist zdravja vseh zaposlenih, vseh otrok in ohranjanja zdravja v šoli in kraju.

Želim vam vse dobro, Mojca Tratar

Objavljeno: 17.11.2021


Nazaj na prvo stran | Arhiv novic