Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Novice

NOVO - Postopno odpiranje glasbenih šol

Spoštovani starši, dragi učenci.
 
Vlada Republike Slovenije je sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje. V povezavi z omenjenim sklepom vlade bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport izdala sklep o izvedbi VIZ dela v glasbenih šolah. Sklep bo določal, da se pouk instrumentov in petja, ki se izvaja individualno, predvidoma od 18. 5. 2020 dalje izvaja v prostorih šole, medtem ko bo pouk predmetov, ki se izvajajo skupinsko, še naprej potekal v obliki izobraževanja na daljavo. Do konca pouka v šolskem letu 2019/2020 se nastopi učencev ne izvajajo.

IZVEDBA POUKA V GLASBENI ŠOLI LJUBLJANA MOSTE - POLJE
  • Pouk skupinskih predmetov: Nauk o glasbi, solfeggio, predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, orkestri, pevski zbor in komorna igra se bodo še naprej izvajali v obliki izobraževanja na daljavo.
  • Pouk inštrumentov in petja: Pouk se bo izvajal individualno v prostorih glasbene šole. Upoštevali in prilagodili bomo HIGIENSKA PRIPOROČILA za izvajanje pouka v osnovni šoli v času epidemije, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Individualni pouk instrumentov in petja za učence, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne morejo obiskovati pouka v prostorih šole, se bo še naprej izvajal na daljavo.

Zaradi organizacije dela in zagotavljanja varnega učnega okolja za vse učence mora šola v skladu s priporočili NIJZ pred začetkom izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela od staršev obvezno pridobiti podatke o številu učencev, ki se bodo vključili v pouk v prostorih šole 

Vstopanje v šolski objekt:
  • Učenci naj k pouku prihajajo točno. Zadrževanje pred šolo in v prostorih šole ni dovoljeno!
  • V objekt vstopajo posamično, pri tem naj ohranjajo 1,5 do 2 metrsko medosebno razdaljo.
  • Pouk naj obiskujejo le zdravi učenci!
  • V šolo lahko vstopajo samo učenci in zaposleni, ostali le po potrebi po predhodni najavi in ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov.
  • Priporočamo uporabo mask (zaposleni, otroci, starejši od 12 let in ostali).
  • Ob vstopu v šolo je obvezno temeljito umivanje rok z milom in vodo ali razkuževanje z namenskim razkužilom za roke in dosledno izvajanje vseh splošnih higienskih ukrepov.

OKROŽNICA MIZŠ
SKLEP RSK Medicine dela, prometa in športa
SKLEP RSK za pediatrijo

V pričakovanju našega ponovnega snidenja vas prijazno pozdravljamo ter vam želimo veliko zdravja in pozitivne energije, da skupaj uspešno zaključimo šolsko leto 2019/2020.

Mojca Tratar, ravnateljica

Objavljeno: 12.05.2020


Nazaj na prvo stran | Arhiv novic