Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Novice

Gerbičevo priznanje za prof. Petra Napreta, učitelja citer

Za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja
je priznanje dobil

prof. PETER NAPRET,

učitelj citer na naši glasbeni šoli.

 
OBRAZLOŽITEV: Peter Napret je ustvaril nepozaben pečat na področju izobraževanja mladih citrarjev. Njegova glasbena pot je zelo pestra; poznamo ga kot glasbenika, ki je aktiven na številnih področjih. Kot pedagog poučuje violino in citre na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju in citre na Glasbeni šoli Moste - Polje v Ljubljani. Pohvali se lahko s številnimi uspešnimi nastopi in tekmovanji, veliko njegovih učencev pa je nato tudi uspešno nadaljevalo svoje glasbeno izobraževanje.
Ob vsem tem je izjemno bogato tudi njegovo delovanje zunaj glasbene šole. Peter Napret je bil 16 let vodja študijske skupine za učitelje citer, bil je pobudnik in soustanovitelj Citrarskega društva Slovenije, v okviru katerega organizira regijska in državna tekmovanja citrarjev, je pobudnik številnih citrarskih koncertov in abonmajev, organizator poletnih šol in seminarjev ter član številnih strokovnih komisij na tekmovanjih v Sloveniji in Nemčiji.
Bogate so tudi njegove objave, saj je do zdaj v različnih revijah objavil več kot 15 člankov; večkrat je nastopal tudi v radijskih in televizijskih oddajah.
Peter Napret v okviru citrarskega društva Slovenije vodi citrarski orkester. Že 15 let deluje tudi v Slovenskem citrarskem kvartetu, s katerim je posnel tri zgoščenke, oddajo na RTV Slovenija, koncertiral doma in v tujini ter v okviru Glasbene mladine Slovenije v letih 2002–2004 izvedel številne komentirane koncerte po slovenskih šolah.
Peter Napret s svojo predanostjo in z uspešnim delom na področju uvajanja in uveljavitve glasbene vzgoje ter izobraževanja pri predmetu citer in s popularizacijo tega glasbila pomembno prispeva k razvoju kakovosti učnih procesov v slovenskem glasbenem prostoru.
 
Zelo ponosni in veseli smo, da je prof. Peter Napret tako pomemben člen naše glasbene šole.
 
ČESTITAMO!


Objava na rtvslo.si
Članek v Večeru
 

Objavljeno: 07.04.2016


Nazaj na prvo stran | Arhiv novic