Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Nove galerije
54 slik
Koncert Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje in Mladinskega simfoničnega orkestra Tapiola, 16. 10. 20.10.2018

Mladinski simfonični orkester Tapiola (Tapiola Youth Symphony Orchestra) iz kraja Espoo, Finska je skupaj z nekdanjimi in sedanjimi učenci ter zaposlenimi Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje koncertiral v dvorani Marjana Kozina v Slovenski filharmoniji, v torek, 16. 10. 2018 ob  19.30.Plakat si lahko ogledate TUKAJ.

Koncertni listi si lahko ogledate TUKAJ.
16 slik
Otvoritev razstave ob 200-letnici prve javne glasbene šole na Slovenskem, knjižnica Zalog 03.10.2018

Leta 2016 je slovensko glasbeno šolstvo praznovalo pomembno obletnico, in sicer 200 let od ustanovitve prve javne glasbene šole v Ljubljani. V počastitev tega pomembnega dogodka za glasbeno šolstvo v Sloveniji je nastala potujoča razstava z naslovom DOSTOPNO IN PLEMENITO, ki jo gostimo v mesecu oktobru 2018 v prostorih Mestne knjižnice Ljubljana, enota Zalog in podružnici šole na lokaciji v Polju. V mesecu decembru 2018 bomo razstavo gostili na matični šoli v Mostah in če bo možno tudi v prostorih Festivala Ljubljana. Razstava je nastala v sodelovanju s Slovenskim šolskim muzejem in Zvezo slovenskih glasbenih šol.

 

Ob otvoritvi je razstavo predstavila Neža Gruden, akademska glasbenica, zgodovinarka in filozofinja ter soavtorica razstave.Več si lahko preberete TUKAJ.Vabilo na ogled razstave.
8 slik
Koncert kitarista Timoteja Kosovinca, 25. 9. 2018 26.09.2018

V torek, 25. 9. 2018 je v okviru praznovanja 70-letnice delovanja Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje v dvorani za kulturne prireditve v Centru Zalog z avtorskimi skladbami nastopil kitarist Timotej Kosovinc, bivši učenec naše šole.

Njegove skladbe so izvajali: Nina Stella Cecowski, Maša Patricija Hribar Vujinović, Eva Vehovec, Lara Rozman iz razreda Amine Manda. Nekaj svojih skladb je odigral Timotej sam.

Z violinistom Nikolo Pajanovićem je ob koncu publiko razveselil s še enim dodatkom.Koncertni list si lahko ogledate TUKAJ.Plakat si lahko ogledate TUKAJ.Intervju s kitaristom in skladateljem Timotejem Kosovincem v oddaji Radia Slovenija, program Ars si lahko poslušate  TUKAJ. 
Seznam galerij

Arhiv galerij