Glasbena šola Ljubljana Moste - Polje
Nove galerije
11 slik
Glasbena pravljica, 10. 4. 2019 11.04.2019

Liljana Poklukar: MIŠKA SI POIŠČE NOV DOM

Glasba: Helena VidicGlasbena pravljica z navdihnjeno zgodbo o uresničevanju prijateljstva in sožitja.V sredo, 10. 4. 2019 so učenci Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje na treh koncertih v dvorani za kulturne prireditve v Centru Zalog, ob 9.00, 10.00 in 11.00, izvedli glasbeno pravljico Miška si poišče nov dom.

V sredinem projektu je sodelovalo 30 učencev, učiteljev in staršev.
Miška se je neke nevihtne noči odločila poiskati nov domek, saj je imel stari veliko lukenj skozi katere je padal dež in pihal veter. S pomočjo prijateljev kukavice, zajčka, veverice in medveda je našla čudovit domek v starem hrastu.Miško je oživela Pija Marija Raščan. Skladbo "Miška" pa s kitaro Klara Jenko (mentorica Valna Ožbolt) in skladbo "Miška gre na pot" na klavirju Jerca Marinko, Lara jarić (mentorica Eva Tržan-Beguš).

Miškino pesmico "Jaz sem mala miška" so peli in igrali učenci Orffove skupine Svit Bobek, Brina Bajc, Maša Ponikvar, Neli Budin, Tara Osojnik, Nela Leskovic, Pija Marija Raščan (mentorica Ana Smolnikar).

Kukavica je bila Pavla Smrekar, skladbo "Kukavica" pa Lila Kumer Bokal s klarinetom (mentor Matic Titovšek).

Poskočni zajček je bila Živa Požar Tomšič in Nija Ema Purić, skladbo "Zajček" pa Tjaša Ravnikar s saksofonom (mentor Mladen Jakšić).

Skupina murenčkov so bili Svit Bobek, Brina Bajc, Tara Osojnik in mentorica Ana Smolnikar, njihovo skladbo "Murenčki" je z violino podprla Hana Klemenc (mentorica Marija Grepo Sterle).

Sladkosnedi medved sta bili Ema Kunaver, njegovo skladbo "Medved" je zaigrala Maja Marija Sterle na violončelo (mentorica Ksenija Trotovšek Brlek).

Žabici Nela Leskovic in David Krstič sta odigrali skladbo za tolkala "Regljanje" (mentorica Erna Kerman).

Veverica, ki je pokazala pot k mogočnemu hrastu je bila Ana Bošnjak, skladbo "Veverica" pa je odigrala Tia Tršan na flavti (mentorica Lara Zurunić).

Skladbo "Fanfare" so odigrali Miha Rovtar, trobenta, Natan Jurij Anžlovar, trobenta, Gašper Hriberšek, rog, Martin Černilec, pozavna (mentor Danilo Dominko).

S sklepno skladbo "Veselje s prijatelji" je prireditev zaključil Matija Hameršak in njegova harmonika (mentor Miha PInterič).

Zgodbico o Miški je povezoval mogočni hrast, v katerega je bila skrita Dragica Kunaver.Zahvaljujemo se vsem nastopajočim glasbenikom, igralcem, mentorjem, Jeleni Bolyubash, ki je spremljala instrumentaliste na klavirju in organizatorkam glasbene pravljice Mariji Okoliš, Evi Tržan-Beguš in Ani Smolnikar.Posebna zahvala pa gre staršema Dragici in Luki Kunaver za sceno, kostume in režijo.Iskrene čestitke za uspešno izvedeno glasbeno pravljico. 
60 slik
Glasbena pravljica, 3. 4. 2019 05.04.2019

Liljana Poklukar: MIŠKA SI POIŠČE NOV DOM

Glasba: Helena VidicGlasbena pravljica z navdihnjeno zgodbo o uresničevanju prijateljstva in sožitja.V sredo, 3. 4. 2019 so učenci Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje na treh koncertih v dvorani za kulturne prireditve v Centru Zalog, ob 9.00, 10.00 in 11.00, izvedli glasbeno pravljico Miška si poišče nov dom.

V sredinem projektu je sodelovalo 30 učencev, učiteljev in staršev.
Miška se je neke nevihtne noči odločila poiskati nov domek, saj je imel stari veliko lukenj skozi katere je padal dež in pihal veter. S pomočjo prijateljev kukavice, zajčka, veverice in medveda je našla čudovit domek v starem hrastu.Miško je oživela Zarja Dragar. Skladbo "Miška" pa s kitaro Maša Patricija Hribar Vujinović (mentorica Amina Manda) in skladbo "Miška gre na pot" na klavirju Marta Lajevec (mentorica Tanja Vidmar).

Miškino pesmico "Jaz sem mala miška" so peli in igrali učenci Orffove skupine Svit Bobek, Brina Bajc, Tara Osojnik, Nela Leskovic, Zarja Dragar in učiteljica Ana Smolnikar

Kukavica je bila Lejla Vrčkovnik, skladbo "Kukavica" pa Lila Kumer Bokal s klarinetom (mentor Matic Titovšek).

Poskočni zajček je bila Živa Požar Tomšič, skladbo "Zajček" pa Tjaša Ravnikar s saksofonom (mentor Mladen Jakšić).

Skupina murenčkov so bili Svit Bobek, Brina Bajc, Tara Osojnik in mentorica Ana Smolnikar, njihovo skladbo "Murenčki" je z violino podprla Hana Klemenc (mentorica Marija Grepo Sterle).

Sladkosnedi medved sta bili Ema Rutar in Pika Škerlevaj, njegovo skladbo "Medved" je zaigrala Maja Marija Sterle na violončelo (mentorica Ksenija Trotovšek Brlek).

Žabici Nela Leskovic in David Krstič sta odigrali skladbo za tolkala "Regljanje" (mentorica Erna Kerman).

Veverica, ki je pokazala pot k mogočnemu hrastu je bila Anja Pandurović, skladbo "Veverica" pa je odigrala Tia Tršan na flavti (mentorica Lara Zurunić).

Skladbo "Fanfare" so odigrali Miha Rovtar, trobenta, Gašper Hriberšek, rog, Martin Černilec, pozavna in mentor Danilo Dominko.

S sklepno skladbo "Veselje s prijatelji" je prireditev zaključil Bine Mramor in njegova harmonika (mentorica Špela Rolih).

Zgodbico o Miški je povezoval mogočni hrast, v katerega je bila skrita Maja Cek (mentor Rok Hrvatin).Zahvaljujemo se vsem nastopajočim glasbenikom, igralcem, mentorjem, Tanji Vidmar, ki je spremljala instrumentaliste na klavirju in organizatorkam glasbene pravljice Mariji Okoliš, Evi Tržan-Beguš in Ani Smolnikar.Posebna zahvala pa gre staršema Dragici in Luki Kunaver za sceno, kostume in režijo.Iskrene čestitke za uspešno izvedeo glasbeno pravljico.S kakšnim namenom je nastala pravljica:

Pri svojem delu se ukvarjam z otroki, predajam jim znanje in zavedanje skozi glasbo, zato verjamem, da glasba posamezniku omogoča čutiti življenje, ga zaznavati na drugačen, bolj celosten način. Vzgajanje in negovanje teh čutov se začne v najzgodnejšem obdobju, zato sem želela staršem in učiteljem predati kvaliteten pripomoček za doseganje tega cilja.

L. Poklukar 

 
Seznam galerij

Arhiv galerij